Delta počela gradnju šoping-mola u Banjaluci

Kompanija Delta Real Estate počela je izgradnju šoping-mola “Delta Planet” u Banjaluci. Kamen temeljac postavio je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

Delta Planet šoping-mol veličine 62.500m2 biće najveći u BiH. Investicija je vredna 70 miliona evra. Otvaranje mola planirano je na jesen 2018.

„Kompanija Delta Real Estate najavila je širenje poslovanja na region i zemlje EU. Zadovoljstvo nam je što to potvrđujemo otvaranjem gradilišta u Banjaluci. Želim da se zahvalim nadležnim institucijama na saradnji jer smo za dva i po meseca uspeli da dobijemo sve neophodne dozvole za otvaranje gradilišta. To je primer pravog odnosa prema investitorima. Radujemo se što ćemo građanima Banjaluke i regiona omogućiti da kupuju, zabave se i uživaju u sadržajima našeg centra“, izjavio je Dejan Jeremić, viši potpredsednik za operativne poslove Delta Holdinga.

Zbog veličine i načina gradnje po najvišim svetskim standardima, ovaj centar dovešće poznate svetske brendove u Banjaluku. Osim prodavnica, u centru će se naći i bioskop na 1500m2 sa 6 bioskopskih sala i najmodernijom tehnologijom. Tržni centar imaće 1000 parking mesta, supermarket i deo sa restoranima.

Na gradilištu Delta Planeta radiće više od 500 ljudi, a po otvaranju šoping-mola, Republika Srpska dobiće i 2500 novih radnih mesta.

Delta Real Estate posluje u okviru Delta Holdinga. Poznata je po izgradnji šoping-molova „Delta City“ u Beogradu i Podgorici, „Delta Park“ u Kragujevcu, naselja „Belvil“ na Novom Beogradu itd. Kompanija strateški svoje poslovanje širi na region i zemlje EU. U septembru ove godine otvara hotel InterContinetal u Ljubljani, a u planu su i drugi projekti.