Održivi razvoj

Briga o životnoj sredini i ekološka odgovornost prisutni u svim segmentima poslovanja naše kompanije

Naša kompanija prepoznala je značaj zelene gradnje i digitalizacije kao neizostavan korak ka napretku građevinske industrije. Nastojimo da svoje projekte razvijamo uz primenu najsavremenijih trendova i prepoznati smo kao jedan od lidera u oblasti zelene gradnje u regionu.

Svoju dugoročnu politiku poslovanja baziramo na uspostavljanju ravnoteže između zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i biznisa. Pokreće nas snažan motiv da kao odgovoran investitor, izgradimo objekte koji će kombinovati lepotu, funkcionalnost i održivost pod jednim krovom. Dobitnici smo brojnih priznanja u ovoj oblasti i jedan od člana Saveta zelene gradnje Srbije.

Zelena izgradnja kao obaveza svih nas

Posebno se izdvaja uvođenje sistema UNIDOM ploča, prilikom izgradnje našeg novog poslovnog sedišta, Delta House, koji se zasniva na ugradnji lopti od reciklirane plastike i na taj način smanjuje emisiju CO₂, u čemu je naša kompanija prva na ovim prostorima.

Korišćenje obnovljivih izvora energije, ugradnja solarnih panela, korišćenje bipolarnih jonizatora za prečišćavanje vazduha, ozelenjavanje objekata i prostiranje novih zelenih površina su samo neki od načina na koje kompanija iskazuje brigu o svom okruženju. Postojanje sopstvenog rezervoara za kišnicu omogućava efikasno prikupljanje i korišćenje vode, a enterijer u našim objektima je oplemenjen elementima i nameštajem od prirodnih i recikliranih materijala. 

LEED GOLD sertifikat kao potvrda odgovornog investiranja

Korišćenje održivih rešenja kao i okrenutost ka razvoju stručnih kadrova i širenju ekološke svesti doprinelo je da Delta House bude nagrađen sa LEED Gold sertifikatom i tako se nađe među zeleno sertifikovanim zgradama u Srbiji, na šta smo posebno ponosni. Nastojimo da i budući projekti budu odlikovani ovim sertifikatom.

Već sada, prilikom rekonstrukcije Sava Centra razmatramo veliki broj rešenja koja će biti u skladu sa održivošću, kako bi ovaj kongresni centar bio među nekolicinom onih koji poseduju ovakvu vrstu sertifikata. 

Naš izveštaj CSR 2021

Naša kompanija, kao član Delta Holdinga, prepoznaje da su odgovorno poslovanje i investiranje prave stvari za sve naše saradnike, našu zajednicu i planetu.

Vesti i priče o održivosti

Nastavljamo da se usavršavamo u oblasti održivosti. Pročitajte sve o tome:

Srbija je već dugi niz godina prepoznata kao rastuće globalno tržište, a statistike i analize pokazuju da je u poslednjih nekoliko godina postala jedna od najprivlačnijih destinacija za strane investitore. Kada pričamo o domaćim investitorima, Delta Real Estate se izdvaja kao vodeća kompanija u Srbiji po standardima gradnje, konceptima realizacije i inovativnim rešenjima.