Hotel Indigo Beograd

Skriveni dragulj Beograda i svojevrstan pečat istorije i tradicije naše prestonice, hotel Indigo je jedan od najznačajnijih projekata naše kompanije

Otvoren u oktobru 2021. godine, hotel Indigo predstavlja još jedan uspešan projekat i saradnju kompanije Delta Real Estate sa IHG grupacijom.

Na ekskluzivnoj lokaciji, u samom centru pešačke zone Beograda, između Knez Mihajlove i Čika Ljubine ulice, nalazi se hotel Indigo. Hotel čine dva rekonstruisana i adaptirana objekta koja datiraju još iz 19. i 20. veka. Ukupnom investicijom od 20 miliona evra, Delta Real Estate je proširio svoju hotelsku ponudu za 46 soba, jednu sobu za osobe za invaliditetom i jedan specijalni apartman.

0
0
0
Šarm, puls i lokalna priča Dorćola

Glavna odlika brenda Indigo je jedinstvenost, a hoteli ovog tipa za cilj imaju oslikavanje kulture i tradicije mesta u kom su izgrađeni. Enterijer hotela je umetnički inspirativan i prepun detalja koji su karakteristični za grad u kojem se nalazi.

U svakom segmentu se oseća šarm, puls i lokalna priča Dorćola, jednog od najstarijih delova Beograda.

Tradicija utkana u moderan enterijer

Liftovi za posetioce ukrašeni su slovima koja su inspirisana čuvenim fontom iz Miroslavljevog jevanđelja, a naizgled nasumično napisana slova kriju stihove čuvene pesme „Lament nad Beogradom“ – Miloša Crnjanskog.

Pored svih ovih sadržaja, ušuškan u atrijumu između dve zgrade krije se i restoran Duke, mesto gde se mogu probati najbolji tradicionalni specijaliteti srpske kuhinje.

Enterijer inspirisan istorijom

Naš tim se pobrinuo da deo soba bude projektovan u stilu jugoslovenskog brutalizma, savremenim interpretacijama nameštaja i tipičnih stolica iz „javnih ustanova“, sa teraco dezenom u kupatilu, dok je drugi deo hotelske ponude ukrašen u art-deco stilu koji odlikuju visoki plafoni, karakteristične tapete i elegantna kupatila.

Izazovna rekonstrukcija ali savršen rezultat

Rekonstrukcija dve zgrade, od kojih su obe stare više od 100 godina bila je poseban izazov za ceo tim naše kompanije. Bilo je neophodno promeniti celokupnu konstrukciju i konstruktivni sistem, a zbog lošeg stanja i starosti objekta svi zidovi su zahtevali da budu prezidani sa izuzetkom uličnih fasadnih zidova koji su kompletno sanirani. Samo za potrebe privremenog podupiranja iskorišćeno je više od 50 tona čelika. Beton se vrlo često mešao na samom gradilištu, a budući da mesta nije bilo dovoljno, unutrašnji transport se obavljao u potpunosti bez kranova.

Пусти видео запис

GALERIJA

Galerija projekta

MAPA