Delta Planet Banjaluka

Delta Planet Banjaluka najveća planeta šopinga i zabave za sve generacije u Bosni i Hercegovini

Na leto 2017. godine počela je gradnja Delta Planeta, prvog šoping mola u Banjaluci, a ujedno i najvećeg u celoj Bosni i Hercegovini. Na 62.500m² nalazi se veliki broj prodavnica raznih svetskih i domaćih brendova, restorani, kafići kao i jedan od najvećih bioskopa u zemlji sa 6 bioskopskih sala.

Jedinstvena lokacija, u blizini samog centra Banje Luke, učinila je da ovaj šoping mol postane jedno od omiljenih mesta za kupovinu, zabavu i druženje gotovo svih Banjalučana i Banjalučanki. Mnogi svetski poznati brendovi po prvi put su predstavljeni na tržištu Bosne i Hercegovine upravo na otvaranju ovog objekta.

0
0
0
Mnogo više od običnog šoping mola

Otvaranju Delta Planeta, u martu 2019. godine, prisustvovale su mnoge važne ličnosti iz Bosne i Hercegovine i regiona, a gradonačelnik Banjaluke je prilikom otvaranja izjavio: “Ovo nije običan šoping mol, nego jedan od najboljih regionalnih i evropskih tržnih centara. Ovo je jedno od najvećih radnih mesta u Banja Luci gde će biti zaposleni brojni ljudi.” Osim kupovine i druženja Delta Planet je već godinama mesto gde se organizuju brojni edukativni, zabavni i humanitarni događaji.

Delta Planet Banjaluka slika desno

Objekat u pokretu

Arhitektonski, objekat deluje kao da je u pokretu, sa namerom da se u dugačke ulične fasade, karakteristične za šoping molove, unesu slojevi i forme koje stvaraju više planova. Tome doprinosi i fasada koja se različito prelama na suncu, stvarajući još jednu dimenziju doživljaja objekta. Delta Planet u Banjaluci je posebno atraktivan noću kada do izražaja dolazi karakteristično osvetljenje na fasadi.

GRADNJA

Пусти видео запис

Galerija

Galerija projekta

MAPA