Delta Planet Niš

Prvi Delta Planet u Srbiji otvoren je u Nišu i prepoznat kao carsko mesto šopinga

U aprilu 2021. godine sa ponosom je otvoren prvi Delta Planet u Srbiji. Smešten na samo 5 minuta vožnje od centra grada, šoping mol savršeno je povezan sa lokalnim saobraćajnicama i glavnim zonama grada. Investicijom od 70 miliona evra, Niš je postao mesto savremenog iskustva kupovine, koji posetiocima nudi veliki izbor domaćih i svetskih brendova, restorana, kafića, igraonica za decu i mnogih drugih sadržaja. Veoma brzo nakon otvaranja, Delta Planet Niš postao je omiljena destinacija za šoping i druženje.

0
0
0

Autentičan dizajn fasade

Inspiracija za autentičan dizajn fasade pronađena je u sinergiji elemenata tradicionalnog srpskog ćilima iz Južne Srbije i tangrama kao obeležja logotipa kompanije Delta Holding. Atraktivna arhitektura, najsavremenija tehničko-tehnološka rešenja i odnos prema okruženju učinili su da Delta Planet postane jedan od urbanih simbola Niša.

Delta Planet Niš
Jedinstvenost od temelja

Konstrukcija objekta je armirano-betonsko ramovskog tipa sa zidovima za ukrućenje. Između prizemlja i sprata nalazi se međuspratna konstrukcija koju čine prethodno napregnute armirano-betonske ploče i grede. Veliki izazov prilikom izvođenja radova bio je u zoni glavnog ulaza u objekat, gde je međuspratna konstrukcija praktično okačena o krovnu konstrukciju koju čine glavni i pomoćni nosač, a čime se postigao prepust u visini od 12 metara, što je prava retkost u regionu.

gradnja

Пусти видео запис
Naš tim – od dizajna do realizacije

Delta Planet je najveći šoping-mol u Nišu i južnom delu Srbije, a ceo proces izgradnje, od dizajna do realizacije, rađen je „in-house“ u okviru Delta Real Estate kompanije. Celokupan projekat ispraćen je uz niz najsavremenijih tehničko-tehnoloških rešenja, među kojima se nalazi i sistem toplotnih pumpi.

galerija

Galerija projekta

MAPA