Sava Centar

Sava Centar predstavlja jedinstven objekat u našoj zemlji, a njegova arhitektonska vrednost prevazilazi svaki trenutak zbog čega je i proglašen spomenikom kulture

Sava Centar predstavlja jedan od najvećih kongresnih, kulturnih i poslovnih centara u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope. Ceo kompeks čine tri međusobno povezane zgrade izgrađene u periodu od 1977. do 1979. godine, prema poznatog projektu arhitekte Stojana Maksimovića.

Sava Centar se nalazi u vlasništvu naše kompanije  od novembra 2021. godine, a samo godinu dana kasnije, naš tim pripremio je detaljan koncept, okupio najbolje saradnike i krenuo u njegovu rekonstrukciju. Idejno rešenje rekonstrukcije podrazumeva, pre svega, da ovaj veličanstveni objekat vrati stari sjaj.

0
0
0
U fazi rekonstrukcije

Sadržaji

Sadržaji

Kongresna zona

Najveći kapaciteti u regionu i celokupna modernizacija prostora pozicioniraće Sava Centar među najbolje kongresne centre u Evropi.

Poslovna zona

Prvoklasan kancelarijski prostor, različitih kapaciteta i mogućnosti biće prilagođen potrebama renomiranih kompanija.

Šoping zona

Objekat koji je bio preteča prvih šoping molova na našem tržištu, poznat je i kao prvo mesto kupovine Beograđana Mi želimo da tako i ostane!
3.800 MESTA U PLAVOJ DVORANI

Dodavanjem VIP loža postojeći kapacite Plave dvorane sa 3.672 mesta biće proširen na 3.800 mesta. 

više od 40 sala za sastanke

Različiti kapaciteti modernih sala za sastanke postaće prvi izbor prilikom organizacije seminara, prezentacija i konferencija. 

2 multifunkcionalne sale

Mogućnost pregrađivanja na tri nezavisne celine postojaće u dve velike sale: Centralnoj kongresnoj dvorani sa 1.200 mesta i novoj “immersive” sali sa 900 mesta. 

PREKO 8.000 m² izložbenog prostora

Sava Centar bio je i ostaće mesto velikih izložbi. Najveću celinu za ove namere imaće foaje ispred Plave dvorane od 3.300m², dok će ukupan izložbeni prostor obuhvatati više od 8.000m².

Mesto gde biznis postaje zadovoljstvo

Jasno odvojena kongresno-kulturna i poslovno-komercijalna zona, sa hotelskim biznisom pod jednim krovom, pružiće korisnicima Sava Centra jedinstveno iskustvo.

Novom organizacijom prostora objekta je šansa za renomirane kompanije koje žele da svoje kancelarijske prostore smeste u Sava Centru. Inspirativni javni prostori, mogućnost iznajmljivanja poslovnih prostora sa ili bez terase i blizina centra grada čine naše kancelarije posebnim.

Enterijer novog Sava Centra doživljava susret starih i novih elemanata i rešenja

Na samom ulazu, iz ulice Milentija Popovića, posetioca će sačekati prepoznatljivi javni prostor, tehnografska mapa sveta, dugački holovi, lebdeći galerijski prostor, smena sivih betonskih i zelenih površina koji ostaju ključni akcenat enterijera. Idući dalje ka salama, prizor će činiti betonski mostići, stari i novi elementi sa mnogo dnevnog svetla i zelenila.

Nova rasveta predstavljaće omaž originalnim rešenjima u kombinaciji sa mekšim i nežnim slapovima, kako bi se stvorio balans oštroj geometriji postojećih betona.

Nove celine u Sava Centru nastaju kao rezultat savremenih zahteva u kongresnoj industriji

Tokom celokupnog projekta težimo pronalasku pravog odnosa između starog i novog, a veličina i kompleksnost objekta uslovili su pristup – od zone do zone. Kako bi mera i odnos bili idealni, u najširem smislu ideja projekta je koncipirana gradacijski. Postojaće prostori koji se zadržavaju u celosti u prepoznatljivom izgledu kao što su: čuvena Plava dvorana, poznata i kao Velika dvorana, ali i Centralna kongresna dvorana čiji se kulturni i kongresni značaj nije izgubio.

Zatim, postojaće prostori u kojima se prepliće staro i novo, a na samom kraju biće i potpuno novi prostori koji će omogućiti bolju iskorišćenost Sava Centra. Među novim celinama posebno se ističu nova multifunkcionalna sala i atrium, koji će ponuditi prostor od preko hiljadu kvadrata sa najraznovrsnijim mogućnostima za sve vrste događaja.

GALERIJA

Galerija projekta

2023.

OTVARANJE U NOVEMBRU 2023.

MAPA