Gala proslavom svečano otvoren hotel InterContinental Ljubljana

Ceremonijalnom predajom ključeva danas je svečano otvoren hotel InterContinental Ljubljana.

Hotel InterContinental Ljubljana predstavlja investiciju srpske kompanije Delta Holding u vrednosti od 50 miliona evra. Hotel ima 165 soba, restoran na 20. spratu i spa centar na 18. sa pogledom na ceo grad. Jedini je hotel sa pet zvezdica u Ljubljani i najviša zgrada u ovom gradu.

Hotel je u vlasništvu Delta Holdinga ali će poslovati pod standardima, pravilima i kriterijumima IHG grupe. Prve goste hotel je primio krajem avgusta i već u prvim nedeljama zabeležio prosečno zauzeće veće od 50%.

„Danas svi imamo razloga da budemo ponosni, jer u Ljubljani svečano otvaramo prvi hotel InterContinental na potezu od Triglava do Crnog mora. Želim da se posebno zahvalim Vladi Republike Slovenije, jer smo ovde u Sloveniji imali uslove za rad kakve svaki investitor treba da ima“, rekla je Marija Desivojević Cvetković na početku svog obraćanja gostima.

Svečanosti su prisustvovali visoki državni zvaničnici Slovenije i zemalja regiona, čelnici grada Ljubljane, najviši predstavnici InterContinental Hotel Grupe, ambasada, privrede, medija.

“Ne može slučajno da se stvori hotel kao ovaj. Potrebno je mnogo rada, upornosti, truda i ljubavi prema ugostiteljstvu, što se i vidi kroz ovaj hotel i naše ljude. Sve to počinje sa vlasnikom hotela, gospodinom Miškovićem. Njegova vizija ovog hotela i hotelske industrije na ovom tržištu bila je od presudnog značaja. Delta Holding je veoma jak partner i mi smo vrlo uzbuđeni što rastemo zajedno ovde i u Srbiji. Mislim da ne postoji bolji partner od Delte koji može da dovede InterContinental u Sloveniju”, rekla je Anđela Brav, generalni direktor InterContinental hotel grupe za Evropu.

Gostima se obratio i Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, koji je od početka pratio izgradnju hotela, kao i tadašnji regionalni generalni direktor IHG-a koji je rekao da je formula uspeha InterContinentala Ljubljana sinergija Delta Holdinga, IHG grupe i podrška Grada Ljubljane.