Delta House nagrađen prestižnim LEED Gold sertifikatom

Delta House je jedna od prvih poslovnih zgrada u Srbiji koja poseduje LEED Gold sertifikat.

LEED Gold sertifikat poseduje svega nekolicina zgrada u našoj zemlji i dodeljuje se jedino onim objektima koji su izgrađeni poštujući najviše svetske standarde zelene gradnje. 

Pri gradnji Delta House-a praćeni su najsavremeniji trendovi ekološki prhvatljive gradnje u svim fazama projekta. To je primenjeno kako kroz odabir materijala, tako i kroz implementaciju visoko efikasnih sistema i uvođenje inovativnih tehnoloških rešenja.

Rezervoar za kišnicu

U okviru objekta projektovan je rezervoar za kišnicu za sakupljenje atmosferske vode sa svih krovova. Tehnička voda koja se koristi u zgradi dolazi upravo iz rezervoara koji prikupljaju kišnicu.

Omotač objekta

Fasadni sistem poslovne zgrade odabran je tako da se obezbedi maksimalna toplotna i zvučna izolacija.

Ozelenjavanje objekta

Prostor oko zgrade krasi čak 1.000 m²  zelenih površina uz dodatnih 350 m²  zelenila na krovnim površinama. Odabir biljnih vrsta vršen je isključivo na osnovu WUCOLS liste, tako da sve odabrane vrste spadaju u kategoriju LC biljaka, odnosno biljaka koje zahtevaju minimalne količine vode. Izveden je i sistem  ,,kap po kap” za zalivanje svih zelenih površina, čime je omogućena kontrolisana potrošnja vode za zalivanje.

Olakšana betonska konstrukcija

Prilikom konstrukcije objekta odabran je sistem olakšanih betonskih ploča, kao sistem muđuspratnih tavanica, što podrazumeva ugradnju plastičnih UNIDOM lopti koje su napravljene od 100% reciklirane plastike. Time je utrošeno manje betona, a samim tim i smanjena proizvodnja CO2.

Bipolarni jonizatori i čišćenje čestica vazduha kroz proces jonizacije

Posebno se vodilo računa o čistoći vazduha u zatvorenom prostoru, te je kroz bipolarno rešenje za jonizaciju omogućen visok kvalitet unutrašnjeg vazduha.

Solarni paneli

Na krovu objekta Delta House nalazi se solarna elektrana, pa se deo struje dobija putem  solarne energije.

Svi ugrađeni materijali u objektu su detaljno razmatrani, te su odabrani oni koji u sebi sadrže visok procenat recikliranog materijala ili su birani prirodni materijali.