Svečano otvorena nova poslovna zgrada Delta House

Poslovna zgrada Delta House, od 1. jula 2021. godine, postala je novo poslovno sedište kompanije Delta Holding i tako okupila svoje zaposlene pod jednim krovom.

Ovaj jedinstveni objekat predstavlja delo čuvenog izraelskog arhitekte Amia Mura, a na projektovanju je zajedno sa njim radio studio MYS Architects, dok je za koncept enterijera zadužen Studio S iz Amerike.

Delta House predstavlja poslovnu zgradu A klase koja se prostire na 13 etaža, sa ukupnom površinom od 23.000m². Vrednost celokupne investicije iznosi 40 miliona evra, a za celokupnu izgradnju i puštanje objekta u funkciju bilo je potrebno 16 meseci.
 

Delta House poseduje GOLD LEED sertifikat, što predstavlja svojevrsnu nagradu za ekološki prihvatljivu gradnju koja je prisutna u svim segmentima ovog projekta, a sve u cilju stvaranja zdravijeg radnog okruženja i maksimalne zaštite životne sredine. Sa velikom pažnjom se pristupilo odabiru materijala koji će biti ugrađeni u ovo zdanje, te preovladavaju prirodni i reciklirani materijali. Poslovna zgrada projektovana je i kao energetski efikasna, pa zgrada poseduje sopstveni rezervoar za kišnicu za sakupljanje atmosferske vode.

Zgradu okružuju zelene površine koje se prostiru na preko 1.000 m², a na krovovima objekta preovladava zelenilo na dodatnih  350 m², što znači da je zelena površina na parceli veća od njenog izgrađenog dela. Posebna pažnja poklonjena je odabiru biljnih vrsta, pa su u skladu s tim odabrane one koje zahtevaju minimalno  vode. Takođe, izveden je sistem “kap po kap“ za zalivanje svih zelenih površina, čime je omogućena kontrolisana potrošnja vode za zalivanje.

Posebno se vodilo računa i o čistoći vazduha u zatvorenom prostoru, te su ugrađeni jonizatori koji imaju primenu na svim spratovima, obezbeđujući visok kvalitet unutrašnjeg vazduha.

U obzir je uzeta važnost i značaj solarne energije, pa je na krovu objekta Delta House-a izgrađena solarna elektrana, koja omogućava da se 30-40% potreba objekta za električnom energijom obezbedi upravo na ovaj način.