Naš tim na MIPIM-u – vodećem događaju na svetskom tržištu nekretnina

Kraj marta bio je značajan za svetski real estate sektor, jer je održan najveći događaj u tom domenu – MIPIM2023. Naši direktori, Angelina Nekić, Katarina Gajić i Milos Grdinić, MRICS, su predstavljali inovativne ideje, planirane projekte kao i misiju gradnje koju negujemo u skladu sa principima ekološke održivosti

Tokom trodnevnog događaja u Kanu predstavljeni su najnoviji globalni trendovi koji su naglasak stavili na digitalizaciju, kao ključnu temu koja je u poslednje vreme ostvarila značajan napredak. Fokus je bio na softverskim programima koji se koriste za upravljanje i razvoj nekretnina, što je izazvalo veliku pažnju među posetiocima.

Pored digitalizacije, dominatna tema bila je ESG politika poslovanja. U industriji se na globalnom nivou sve više naglašava značaj kupovine nekretnina koje su izgrađene i posluju u skladu sa principima zaštite životne sredine. Investitori  su jasno isticali ESG principe kao krucijalnu prednost u selekciji projekata za ulaganje. Ovi trendovi pokazuju da je održivi razvoj sve više ključan faktor u industriji nekretnina.

Najveći  projekti sa ovog područja koji su predstavljeni na sajmu su upravo Sava Centar, Delta Land, Delta Iron i Delta District. Pored promocije 4 nova projekta, naše kolege su prisustvovale “Serbia: A place for your growth” događaju, čija je tema predstavljanje sve dinamičnijeg domaćeg real estate sektora globalnom auditorijumu. U cilju daljeg promovisanja, planiramo da sledeće godine učestvujemo na MIPIM-u, gde ćemo sa ponosom u okviru našeg izložbenog prostora,  pružiti detaljan uvid u projekte.

Naša poslovna strategija podrazumeva neprestanu težnju ka inovacijama, promenama i modernizaciji. Na nedavno održanoj godišnjoj konferenciji za medije Delta Holdinga, najavili smo ulaganja za period do 2027. godine u vrednosti od preko 600 miliona EUR, čime ćemo nastaviti da unapređujemo gradove u kojima poslujemo. Prisustvo na globalnim događajima nam je praksa i prilika da razmenimo znanja sa vodećim svetskim stručnjacima.  S obzirom na uspostavljene kontakte sa ključnim predstavnicima svih relevantnih sektora, očekujemo da će se iz toga izroditi ponude koje ćemo pažljivo razmotriti. U narednom periodu nas očekuju sastanci sa potencijalnim partnerima koje smo upoznali na ovom događaju, a koji bi mogli da doprinesu modernizaciji srpskog tržišta nekretnina.