Počela rekonstrukcija, sanacija i adaptacija Sava Centra

Dugoočekivana  rekonstrukcija najvećeg kongresnog centra u regionu započeta je 21. decembra 2021. godine i time je ispisan još jedan istorijski datum za našu kompaniju.

Procenjuje se da će radovi trajati oko dve godine, a da će  potpuno renovirani Sava Centar svoje  prve goste dočekati krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

Na konferenciji održanoj u Sava Centru prisustvovali su brojni predstavnici medija, a tom prilikom se prisutnima obratila  direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate, Katarina Gajić.

 

 

„Realizovaćemo potpunu rekonstrukciju, ali uz zadržavanje spoljašnjeg izlgeda i svih osobenosti koje su zaštićene odlukama nadležnih institucija“, naglasila je Katarina Gajić.

„Zamenićemo instalacije, opremu, staklenu fasadu, uvesti potpuno nove multimedijalne i sadržaje za komunikaciju. Procena je da će za takav zahvat biti potrebno najmanje 60 miliona evra, koje ćemo obezbediti kroz projektno finansiranje, u saradnji sa bankama. Tokom radova na gradilištu će biti uposleno oko 1.000 radnika.“ 

Sava Centar se od 2020. godine nalazi u sastavu Delta Holdinga, koji je dao najbolju ponudu za njegovu kupovinu na javnom tenderu Grada Beograda.

„Renovirani Sava Centar imaće moderne i atraktivne prostore za umrežavanje, manje sale za korporativne skupove i paralelne sesije tokom velikih kongresa. Planirana je biznis zona, zatim šoping-zona sa dodatnim sadržajima. Obnovljeni centar biće energetski efikasna zgrada u skladu sa najsavremenijim standardima bezbednosti i održivosti“, kaže Kristina Milinčić, direktorka Sava Centra. „Cilj je da Beograd ima moderan, najbolji u regionu i globalno prepoznatljiv kongresni centar, kakav je Sava Centar i bio od svog osnivanja.“

Rekonstrukcija najvećeg kongresnog centra u regionu poverena je domaćim kompanijama. Na radovima će kao generalni izvođač biti angažovana firma Jadran, izvođač radova na fasadi je kompanija Armont, stručni nadzor je poveren kompaniji Zoling, dok će projektantske usluge obavljati firma Centroprojekt.